Dinar u blagom porastu

Bez autora
May 03 2012

Dinar će sutra prema evru ojačati za svega jednu paru, čemu je pomoglo to što je Narodna banka Srbije (NBS) danas prodala još 20 miliona evra. Zvanični zvanični srednji kurs će iznositi 111,9014 dinara za evro. NBS je od početka godine na međubankarskom deviznom tržištu prodala ukupno 728,5 miliona evra, uključujući i današnju intervenciju, kako bi obezbedila nesmetano funkcionisanje deviznog tržišta.Na mesečnom nivou dinar će prema evru oslabiti za 0,3 posto, a na godišnjem za 11,4 posto.

Dinar u blagom porastuDinar će sutra prema evru ojačati za svega jednu paru, čemu je pomoglo to što je Narodna banka Srbije (NBS) danas prodala još 20 miliona evra.

Zvanični zvanični srednji kurs će iznositi 111,9014 dinara za evro, saopštila je NBS.

NBS je od početka godine na međubankarskom deviznom tržištu prodala ukupno 728,5 miliona evra, uključujući i današnju intervenciju, kako bi obezbedila nesmetano funkcionisanje deviznog tržišta.

Na mesečnom nivou dinar će prema evru oslabiti za 0,3 posto, a na godišnjem za 11,4 posto.

Indikativni kurs dinara prema američkom dolaru u četvrtak popodne je bio 84,9604 dinara za jedan dolar i za 0,2 posto je jači u odnosu na prethodnu vrednost.

Dinar je prema dolaru na mesečnom nivou slabiji za 0,5 posto, a na godišnjem za 21,2 posto, dodaje se u saopštenju NBS.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik